Kalender in Spaans
Spaanse informatiebronnen

Of je nou helemaal nieuwe woordenschat wilt leren of gewoon je geheugen wilt opfrissen op de dingen die je eerder al geleerd hebt, je kunt hieronder de pagina´s die we voor jouw hebben samengesteld doorbladeren voor een ruim overzicht van woordenschat en uitdrukkingen in het Spaans over vanalles wat met de kalender te maken heeft. Tijd is een belangrijk onderwerp en het is niet iets wat je uit de weg kan gaan zonder erover te praten voor een lange tijd - of je nou iets aan het bespreken bent wat gisteren gebeurde, aan het vooruit plannen bent voor de avond hoelaat je afspreekt met je nieuwe Spaanse vrienden, of je aan het afvragen bent op welke datum er iets gaat gebeuren in de toekomst. Kennis van wat basiswoorden en zinnen zal je zeker een goede basis geven op dit gebied, omdat het niet iets heel ingewikkelds is - en onthoud dat je ook onze pagina over nummers bekijkt voor meer hulp met tijdstippen en data.

Het maakt niet uit hoe je je tijd in Spanje doorbrengt of hoelang je verblijft, je zult dit gedeelte zeker nuttig vinden. We hebben het opgedeeld in drie verschillende delen, namelijk in; maanden en dagen, tijden op de klok en speciale data op de kalender. Op deze manier zul je in staat zijn snel naar het gedeelte te kijken waar je meer over wilt weten. Vooral in Spanje is het belangrijk om over dit soort dingen te weten, omdat er een heleboel tijdstippen en data belangrijk zijn voor Spanjaarden. Bijvoorbeeld, je zou misschien willen vragen hoelaat je kunt gaan lunchen, omdat het hier later is dan in de meeste Europese of andere westerse culturen; je zou ook misschien willen vragen op welke dag of maand van het jaar een festival plaast vindt, omdat deze grote gebeurtenissen heel belangrijk zijn voor Spanjaarden en omdat je het misschien vooruit wilt plannen zodat je het zelf kunt beleven.

In elk gedeelte hebben we ook een paar veel gebruikte zinnen bij elkaar gezet zodat je in staat zult zijn om voor belangrijke informatie over de tijd te vragen als dat nodig is. Dus, je hebt een voorledig overzicht dat je erg zal helpen tijdens je dag tot dag leven in Spanje als je alles op deze pagina leert. Het is een goed idee om deze informatie alvast een beetje in je hoofd te stampen voordat je vertrekt, omdat het nodig kan zijn dat je over tijden moet praten wanneer je op de luchthaven aankomt, vooral als je het openbaar vervoer moet gebruiken om van de luchthaven naar je accommodatie te komen. Als je bij ons studeert, maak je dan geen zorgen - wij zullen ervoor zorgen dat alle voorzieningen voor je zijn getroffen, maar het is nog steeds erg geruststellend als je voor jezelf toch al dit soort vragen duidelijk kan maken als dat nodig mocht zijn.

Kalender Woordenschat