Spaans Huis
Spaanse informatiebronnen

Rond het huis / En la casa

Tijdens je verblijf in een Spaans sprekend land, is het absoluut zeker dat je een groot deel van de woordenschat van deze sectie zult gebruiken om dingen rond het huis en de essentie van het leven te bespreken. Hier, zul je een volledig overzicht van termen vinden die worden gebruikt om te verwijzen naar het huis met inbegrip van meubilair en gebruiksvoorwerpen of andere items die je zou kunnen tegenkomen. Voor het gemak zijn ze behulpzaam verdeeld in de belangrijkste kamers, waarin je ze zult vinden.

Het maakt niet uit wat voor soort accommodatie je kiest om in te verblijven terwijl je Spaans aan het studeren bent, er zijn zo veel manieren waarop je zou willen praten over deze dingen. Misschien wil je naar de receptie van je hotel gaan en om extra kussens vragen; als je bij een gastgezin verblijft zou je misschien willen vragen waar de badkamer is en of je de telefoon mag gebruiken; of als je met andere studenten verblijft zou je misschien willen vragen of ze je kunnen helpen met iets in de gezamelijke keuken te vinden, als je je eerste maaltijd aan het koken bent.

Dus het maakt niet uit of je iets kwijt raakt in de keuken, als je op zoek bent naar de afstandsbediening onder de bank of als je een deken nodig hebt voor je bed. Hier zul je de meest geschikte termen vinden voor al je behoeften, evenals de manieren waarop je jezelf duidelijk kan maken wanneer er een bepaald probleem is. Als je alvast wilt beginnen met het leren van deze woorden voordat je begint met je Spaanse cursus, dan is hier iets wat je voor je lol kan doen: Schrijf de woorden uit op papiertjes en plak ze op de items in je eigen huis waarmee ze overeenkomen. Zorg ervoor dat elke keer wanneer je een item gebruikt of een kamer inloopt, je de woorden herhaald in het Spaans, zodat je vast kunt beginnen met de woorden in je hoofd te stampen!

Slaapkamer
Woonkamer
Eetkamer
Keuken
Badkamer
Gang
Kelder
Vliering

Slaapkamer
Bed
Matras
Kussen
Laken
Deken
Kast
Wekker

Woonkamer
Lamp
Boekenkast
Bank
Stoel
Televisie
Telefoon

Eetkamer
Stoel
Tafel
Bord
Glas
Zilverwerk
Tafelkleed

Keuken
Vaatwasser
Fornuis
Oven
Pan
Pot
Magnetron

Badkamer
Badkuip
Douche
Toilet
Spiegel
Shampoo
Zeep
Handdoek

La habitación / el cuarto
El salón
El comedor
La cocina
El cuarto de baño
El pasillo
El sótano
El ático / el desván

La habitación
La cama
El colchón
La almohada
La sábana
El edredón
El armario
El despertador

El salón
La lámpara
La estantería
El sofá
El sillón
La telivisión
El teléfono

El comedor
La silla
La mesa
El plato
El vaso
Los cubiertos
El mantel

La cocina
El lavavajillas / el lavaplatos
La cocina
El horno
La sartén
La olla
El microondas

El cuarto de baño
La bañera
La ducha
El váter
El espejo
El champú
El jabón
La toalla