Spaans Hoffelijkheid
Spaanse informatiebronnen

Hoffelijkheid / La courtesía

Uitdrukkingen van hoffelijkheid worden voortdurend gebruikt in het dagelijkse leven, op veel verschillende momenten en in veel verschillende situaties. We zouden kunnen zeggen dat ze zelfs de eerste woorden zijn die gebruikt worden bij aankomst in een nieuw land, dit omdat je waarschijnlijk gelijk vanaf het begin vreemden om hulp vraagt, zoals een taxi chauffeur of medewerkers op het vliegveld. Daarom, hoewel de woorden en zinnen die in deze categorie vallen maar een paar zijn, is het essentieel dat je ze goed onhoud en een goede start maakt waar je ook naar toe gaat. Immers, zoals ze zeggen, beleefdheid kost niets. Bovendien zal het je helpen om een goede indruk te maken, gelijk van het begin met degenen die om je heen zijn.

Dit zijn de belangrijkste uitingen van beleefdheid welke Spaanstaligen gebruiken in hun dagelijkse leven en die vele malen per dag herhaald kunnen worden als een kwestie van een ongedwongen gesprek of interactie. Zoals je kunt zien, zijn het de eenvoudigste om te gebruiken, maar ze zullen essentieel zijn in alledaagse situaties. Het maakt niet uit of het gewoon in een bakkerij is waar je een taart wilt bestellen en degene wilt bedanken die het jou aangeeft, of dat je iemand bedankt die de deur voor je open houd, of misschien bij een belangrijke meeting van werk waar het belangrijk is om je beste beentje voor te zetten en zo hoffelijk mogelijk te gedragen, het is altijd een goed idee om deze uitdrukkingen te weten!

Een van de dingen die je misschien zou willen doen als je weet dat je het Spaans begint nodig te hebben, is het onthouden van deze woorden/zinnen - zodat je je kunt verontschuldigen als je niet weet wat iemand tegen je zegt of hoe je moet antwoorden, of dat je beleefd kan vragen om wat langzamer te praten of wat duiderlijker, en zodat je iemand kan bedanken als diegene je geholpen heeft met iets waar je naar op zoek was. Je kunt ook iemands aandacht trekken als je hulp nodig hebt zoals bijvoorbeeld bij de weg vragen. Al met al zullen ze zeker nuttig zijn bij het begin van je verblijf in Spanje of een Spaanstalig land voor jouw talencursus. Neem eens een kijkje naar de informatie in de tabel hieronder en zorg ervoor dat je zoveel mogelijk tijd neemt om ze te onthouden, zodat je ze kunt gebruiken zo snel als nodig is.

Alstublieft.Por favor.
Dank u Gracias.
Graag gedaan. De nada.
Sorry.Disculpe.
Neem me niet kwalijk. Con permiso.
Neem me niet kwalijk. Perdón.
Geen probleem.No importa.