Spaans Familie Woordenschat
Spaanse informatiebronnen

Familie / La familia

Het leren van de Spaanse woorden voor de leden van de familie kan ingewikkeld lijken als gevolg van het feit dat bijna al deze woorden niet veel overeenkomsten hebben met de Nederlandse woorden die je al kent ... maar in werkelijkheid, is het echt heel makkelijk om ze te leren zodra je je geest erop insteld! Ondanks het feit dat ze verschillend kunnen zijn, zijn ze wel heel eenvoudig en volgen bepaalde patronen die je kan identificeren om het leren ervan gemakkelijker te maken.

Er zijn veel manieren waarop het kan blijken belangrijk te zijn om te praten over je familie in het Spaans. Allereerst, het is altijd een van de dingen die mensen willen weten over je wanneer je ze voor het eerst ontmoet - of je broers of zussen hebt, of je een stieffamilie hebt, enzovoort, dus het is goed in staat te zijn om over ze te kunnen praten. Natuurlijk zal ooit een lid van je familie ter sprake komen in een gesprek, als je bijvoorbeeld een grappige anekdote wilt vertellen over het moment dat je oom dronken was tijdens Kerstmis, of wat je broer je heeft verteld tijdens het Skype gesprek van gisteren. Het kan zelfs van pas komen voor het bedrijfsleven, bijvoorbeeld als een Spaans sprekende klant vraagt wat voor soort product ze moeten krijgen dat bij hun oma of zoon zou passen. Plus je zou vast en zeker wat te weten willen komen over de mensen die je ontmoet tijdens je cursus Spaans: bijvoorbeeld als je een van onze ¨Spaans met vrijwilligerswerk cursussen¨ aan het volgen bent en uiteindelijk mensen zou moeten helpen, dan zou je misschien willen vragen over hun thuissituatie en wat voor familie ze hebben. En natuurlijk moet je weten hoe je naar bepaalde mensen moet verwijzen rond het huis als je bij een gastfamilie verblijft.

Deze lijst die wij voor jou hebben samengesteld om te lezen toont je alle belangrijke familiebanden in het Spaans met het Nederlandse equivalent, zodat je weet wat ze betekenen. Wij zullen je ook enkele van de meest gebruikte indirecte familiebanden laten zien, zodat je ook kunt praten over de uitgebreide familie relaties. Je zult meteen weten naar wie je Spaanse vrienden verwijzen wanneer ze praten over hun prima, hun abuelo of hun suegra, en er zal geen verwarring ontstaan als je ze vertelt over jouw familie. Wij zijn er zeker van dat je in staat bent het beste ervan te maken en geweldige gesprekken kunt vormen wanneer je in sociale situaties terecht komt met Spaanse sprekers!

Moeder / Mama
Vader / Papa
Zoon
Dochter
Broer
Zus
Opa
Oma
Kleinzoon
Kleindochter
Oom
Tante
Neef (zoon van tante/oom)
Nicht (dochter van tante/oom)
Neef (zoon van broer/zus)
Nicht (dochter van broer/zus)

Schoonvader
Schoonmoeder
Schoonbroer
Schoonzus
Schoonzoon
Schoondochter

Stiefvader
Stiefmoeder
Stiefbroer
Stiefzus

Madre / Mamá
Padre / Papá
Hijo
Hija
Hermano
Hermana
Abuelo
Abuela
Nieto
Nieta
Tío
Tía
Primo
Prima
Sobrino
Sobrina

Suegro
Suegra
Cuñado
Cuñada
Yerno
Nuera

Padrastro
Madrastra
Hermanastro
Hemanastra