Spaans Dieren
Spaanse informatiebronnen

Dieren / Animales

Ben je van plan om met enkele Spaanse vrienden naar de dierentuin te gaan tijdens je reis naar Spanje? Ben je op zoek naar een huisdier in Spanje of wil je over je huisdier praten met iemand die Spaans spreekt - misschien zelfs een dierenarts als je je huisdier mee hebt gebracht? Of ben je geïnteresseerd in het leren hoe een dag eruit ziet van een Spaanse boer? Als een van deze op jou van toepassing is of je houd gewoon heel veel van dieren en je wilt in staat zijn om erover te kunnen praten, dan is deze woordenschat lijst heel nuttig voor je en zou je ze allemaal moeten proberen te leren. Het zal van pas komen in een breed scala van verschillende situaties.

Hier vindt je de woorden voor de meeste voorkomende dieren samen met hun vertaling zodat je weet wat je zegt en weet hoe je ze moet gebruiken. We hebben ook het woord “een” inbegrepen zodat je weet of het dier wordt aangeduid als mannelijk of vrouwelijk. Of je nou in de stad bent, op het platteland of in de dierenwinkel, je zult in staat zijn te zeggen wat je wilt zonder een enkel probleem. Ontdek hoe je het woord voor je favoriete dier kunt zeggen door het lezen van de onderstaande tabel en houdt deze lijst ergens opgeslagen zodat je het keer op keer kunt overlezen totdat je alles wat je nodig hebt geleerd hebt .

Dieren / Huisdieren
Hond
Kat
Vis
Kanarie
Schildpad
Konijn
Fret

Op de Boerderij
Koe
Varken
Schaap
Geit
Kip / Haan
Paard
Ezel
Eend

In de Dierentuin
Tijger
Leeuw
Aap
Olifant
Beer
Giraffe
Kameel
Zebra
Slang
Nijlpaard

Mascotas / Animales domésticos
Un perro
Un gato
Un pez
Un canario
Una tortuga
Un conejo
Un hurón

En la granja
Una vaca
Un cerdo
Una oveja
Una cabra
Un pollo / Una gallina
Un caballo
Un burro
Un pato

En el zoo
Un tigre
Un león
Un mono
Un elefante
Un oso
Una jirafa
Un camello
Una cebra
Una culebra
Un hipopótamo

Als er nog meer dierenwoorden zijn die je wilt leren, zorg ervoor dat je dit tijdens je Spaanse cursus aan je leraar aangeeft zodat je er notities van kunt maken. Of neem eens een kijkje in een woordenboek die het woord voor je vertaald, zodat je alle details over het woord zelf kan verkrijgen! Je kunt ook gebruik maken van dit process in omgekeerde volgorde, als je op zoek bent naar de betekenis van een Spaans woord dat je gehoord hebt als je zeker bent dat het verwijst naar een dier maar niet weet welk specifiek soort.