Maanden in Spaans – Dagen in Spaans
Spaanse informatiebronnen

Dagen van de Week / Días de la semana

Welke dagen van de week spreek je af met je Spaanse vrienden om wat te drinken? Welke dag is je belangrijke meeting met die grote Spaanse klant? Wanneer zal het pakket aankomen die je afgelopen maandag naar het filiaal in Mardrid hebt gestuurd? Zoals je kunt zien, het kennen van de dagen van de week en de maanden van het jaar, hoewel ze eenvoudig zijn, is van essentieel belang, of het nou in sociale omgeving is of met zaken te maken heeft. Er zijn vele manier waarin je moet weten dat je over de juiste dag en maand praat met iemand, zoals bij het maken van een afspraak, het beslissen om wel of niet naar een event te gaan, of zelfs als je gewoon met je nieuwe ontmoete Spaanse vrienden praat over welke dagen je geen lessen hebt of welke dag je weer naar huis gaat.

Er zijn bepaalde dingen dat iedereen moet weten wanneer ze beginnen met een nieuwe taal, en het is zeker dat dit onderdeel er een van is. Elke Spaanse leraar zal hierop wijzen als een van de eerste dingen waar je aan moet werken, dus met deze kans om een voorsprong te krijgen moet je zeker de tijd nemen om een kijkje te nemen naar de woorden die we hieronder voor je hebben samengesteld en zorg ervoor dat je ze zo snel mogelijk leert! Dit is een goed begin als het gaat om het leren van een nieuwe taal en het is ook een positieve stap voor jou, omdat het laat zien dat je bereid bent om te beginnen en alvast zoveel mogelijk wilt leren. .

Dit gedeelte biedt een vertaling van de dagen van de week en de maanden van het jaar in het Spaans. Als gevolg hiervan zul je in staat zijn om op een eenvoudige en duidelijke manier elke dag te leven zonder je zorgen te maken over het verliezen van de tijd. En nog meer, zul je in staat zijn om recreatieve activiteiten te plannen met je Spaanse collega´s! Dit is het soort basis woordenschat dat je zou moeten leren gelijk in het begin in je tijd als Spaanse spreker, omdat het heel belangrijk is en je zult het vaak nodig hebben. Je kunt bijvoorbeeld niet eens een krant halen zonder te weten op welke dag het gedrukt is. Je zult zien dat waar je ook heen gaat deze woorden gebruikt worden, en zodra je erin geslaagd bent ze in je hoofd te krijgen kun je er zeker van zijn dat je ze niet meer vergeet.

Dagen van de Week / Días de la Semana

Maandag
Dinsdag
Woensdag
Donderdag
Vrijdag
Zaterdag
Zondag

Lunes
Martes
Miércoles
Jueves
Viernes
Sábado
Domingo

Maanden van het Jaar / Meses del año

Januari
Februari
Maart
April
Mei
Juni
Juli
Augustus
September
Oktober
November
December
Enero
Febrero
Marzo
Abril
Mayo
Junio
Julio
Agosto
Septiembre
Octubre
Noviembre
Diciembre