Spaans Computer Woordenschat
Spaanse informatiebronnen

Informatie technologie / La informática

Hoewel de wereld van de technologie, met name dat van de informatietechnologie, vol is van Engelse termen welke je zeker zult herkennen, zijn veel van deze woorden vertaald in het Spaans, zodat ze beter kunnen worden begrepen in Spanje. Sommigen zullen niet heel veel veranderd zijn, en anderen juist volledig om voort te bouwen op bestaande Spaanse woorden die logischer zijn voor de Spanjaarden. Het is belangrijk om te weten welke van hen in welke richting zijn gegaan, zoals sommigen gemakkelijk zullen zijn om te onthouden en sommige misschien een beetje meer moeite kosten.

Computers zijn echt een onderdeel van het dagelijks leven geworden, of je nou voor een desktopcomputer zit, je laptop gebruikt, of zelfs op je tablet of mobiel aan het websurfen bent. Het is belangrijk om in staat te zijn te kunnen praten over deze dingen in een algemene context, omdat het iets is wat naar voren zou kunnen komen in een gesprek keer op keer.

Deze woorden zullen zeer nuttig voor je zijn, vooral als je wilt gaan werken in een Spaans sprekende kantooromgeving of moet omgaan met Spaanse klanten en zakelijke partners die vanuit een kantoor met je zullen communiceren. In deze sectie vindt je de meest gebruikte woorden in het Spaans die verwijzen naar hardware, software en interactie met programma's die je misschien zou moeten gebruiken bij computer gerelateerde situaties. Je hoeft je niet langer zorgen te maken als je problemen krijgt met je computer wanneer je in Spanje bent, want nu zul je in staat zijn om te praten over het probleem en naar iemand te vragen die het voor je kan oplossen!. Als je in een situatie terecht komt waar je deze woorden nodig gaat hebben, raden we je aan om deze lijst dicht bij de hand te houden tot dat je ze uit je hoofd weet, zodat je naar ze kan terugverwijzen in welke situatie dan ook.

Computer
Laptop
Scherm
Muis
Toetsenbord
Sleutel
Printer
Harde Schijf
Geheugen

Klik
Download
Printen
Opslaan/Opslaan als
Installeren
Knippen
Kopiëren
Plakken

Internet
Modem
Draadloos internet
Browser
E-mail
Wachtwoord
Zoekmachine
Hoofdpagina
Bladwijzer
Domein
Website
Webpagina
Adres
Trefwoord
Link

@ (at)
.
/
:

El ordenador
El portátil
La pantalla
El ratón
El teclado
La tecla
La impresora
El disco duro
La memoria

Hacer clic / Pinchar / Pulsar
Descargar
Imprimir
Guardar / Guardar como
Instalar
Cortar
Copiar
Pegar

El Internet / La Red
El módem
Internet inalámbrico / WiFi
El navegador / El browser
El email / El correo electrónico
La contraseña
El buscador
La página principal / La página incial
El favorito / El marcador
El dominio
El web
La página web
La dirección
La palabra clave
El enlace

arroba
punto
barra
dos puntos