Spaans Beschrijving Woorden
Spaanse informatiebronnen

Beschrijvende Woorden / Palabras de descripción

Hoe zou jij de mensen van de familie beschrijven waarbij je verblijft tijdens je verblijf in Spanje? Wil je iemand vertellen hoe de beste leraar van de school is? Of wil je gewoon gedichten schrijven aan iemand die je aantrekkelijk vind om ze te charmeren en hun genegenheid te winnen? Als dit het geval is, maak aantekeningen van de woorden die we jou gaan geven, omdat ze kunnen worden gebruikt om mensen te beschrijven die je tijdens je reis ontmoet hebt.

Er zijn heel veel manieren waarin je iemand zou moeten beschrijven, en veel situaties waarin het noodzakelijk wordt. Bijvoorbeeld, iemand zou je over je familie kunnen vragen, in welk geval je ze over je broers en zussen of ouders wil vertellen zodat je een beeld kan vormen hoe ze eruit zien; in sommige gevallen zou je misschien over je geliefde willen praten of misschien zelfs over wat voor partner je zou willen hebben! Als je uit bent met je nieuwe vrienden van de cursus en je raakt elkaar kwijt, dan zou je misschien iemand willen vragen of ze een persoon gezien hebben die overeenkomt met de beschrijving van degene die je mist. Er zijn een oneindig aantal redenen waarom je deze woorden nodig zou kunnen hebben, dus zou je de tijd moeten nemen om te ze lezen en te zien of je tenminste alvast een paar kan leren om mee te beginnen.

In dit deel van onze behulpzame woordenschat lijst, kun je woorden vinden die zowel naar de fysieke beschrijving als de psychologische mindset van een persoon verwijzen, dus zodat je ze volledig kunt beschrijven. Met deze set van woordenschat die we hebben voorbereid, zul je in staat zijn elk aspect van een persoon grondig te beschrijven, of het nou hun uiterlijk of hun persoonlijkheid is. Vergeet niet om vriendelijk te zijn en probeer niet woorden in iemands gezicht te gebruiken welke beledigend kunnen zijn.

Baby
Kind (jongen / meisje)
Puber
Volwassene

Knap (jongen)
Knap (meisje)
Mooi
Aantrekkelijk
Lelijk

Groot
Klein
Broodmager
Dun
Dik

Licht (haar)
Donker (haar)
Kaal
Rimpel
Snor
Baard
Zomersproeten

Intelligent
Leuk
Gek
Nerveus
Optimist
Pessimist
Serieus
Dom
Dapper
Verlegen
Vriendelijk
Gemeen
Lief
Slim
Beleefd
Onbeleefd
Grappig
Charmant

Bebé
Niño / Niña
Adolescente
Adulto / Adulta

Guapo
Guapa
Hermoso / hermosa
Atractivo / atractiva
Feo / Fea

Alto / alta
Bajo / baja
Flaco / flaca
Delgado / delgada
Gordo / gorda

Rubio / rubia
Moreno / morena
Calvo / calva
Arruga
Bigote
Barba
Pecas

Inteligente
Gracioso / graciosa
Loco / loca
Nervioso / nerviosa
Optimista
Pesimista
Serio / seria
Tonto / tonta
Valiente
Tímido / tímida
Simpático / simpática
Antipático / antipática
Amable
Listo / lista
Educado / educada
Maleducado / maleducada
Divertido / divertida
Encantador / encantadora