Spaanse Begroetingen
Spaanse informatiebronnen

Begroetingen / Saludos

Als je op zoek was naar een online lijst waarin je de belangrijkste begroeting uitdrukkingen kunt vinden in Spaans sprekende landen door de native speakers, dan ben je bij ons aan het juiste adres. Hier vindt je alle relevante zinnen die je nodig hebt, samen met hun Nederlandse vertalingen om ervoor te zorgen dat ze allemaal erg makkelijk voor je te gebruiken zijn en om in een normaal gesprek ze op de juist manier in de juiste context te kunnen plaatsen.

Zoals je kunt zien als je naar de lijst kijkt, zijn ze klein in aantal, maar zeer essentieel. Het gebruik van een van hen in hun gegeven tijd is erg belangrijk als je jezelf wilt introduceren. Je zult zien dat we in het Spaans geen onderscheid maken tussen " avond" en " nacht ". Dit is omdat we weten wanneer een goede nacht begint, maar niet weten wanneer het kan eindigen! Er zijn veel voordelen aan het kunnen begroeten en afscheid nemen van mensen op de juiste manier, want er zijn verschillende situaties waarin je wellicht tegen iemand praat die verschillende niveaus van hoffelijkheid en verwijzing eist in verschillende contexten. Bijvoorbeeld, als je iemand vroeg op de dag ziet dan zou het kunnen worden beschouwd als meer beleefd om goedemorgen te zeggen, vooral als je ze regelmatig ziet; als je iemand voor de eerste keer ontmoet dan zou je diegene misschien gewoon willen begroeten met hallo; en als je afscheid neemt, dan zou je misschien de uitdrukking willen gebruiken zoals "Tot ziens", wat alleen gebruikt wordt voor de mensen die je als vriend beschouwd of als je diegene later weer ziet.

Net als in elke cultuur, is het in Spanje belangrijk om beleefd te zijn en het kennen van de juiste begroetingen is een onderdeel hiervan. Als een nietje van alledaagse gesprekken, is het iets dat je niet zou kunnen voorstellen niet te weten in je eigen taal - immers, denk er maar eens aan hoe vaak je deze uitdrukkingen elke dag moet gebruiken! Om een gesprek te beginnen met iemand die je hebt ontmoet op straat, ter gelegenheid van het feit dat je bent aangekomen op het werk en je collega's begroet, om een gesprek over de telefoon of via e-mail te beginnen, en zelfs alleen maar om iemands aandacht te trekken op een bepaald moment wanneer je tegen diegene wilt praten...de lijst gaat maar door, en het kan niet worden ontkend dat het kunnen gebruiken van deze uitdrukkingen van groot belang is voor iedereen die begint met het leren van de Spaanse taal. Zorg ervoor dat je een voorsprong hebt op het leren van deze uitdrukkingen, door het bestuderen van degenen die je hieronder kunt lezen.

Goedemorgen.Buenos días.
Goedemiddag. Buenas tardes.
Goedenavond.Buenas noches.
Goedenacht. Buenas noches.
Hallo.Hola.
DagAdiós.
Tot ziens Hasta luego.