Waarom Spaans leren?
Spaanse informatiebronnen

Nog steeds niet besloten of je wel of niet je tijd en energie wil investeren in het leren van de Spaanse taal? Het is geen verrassing dat het leren van een taal uit het niets een hele onderneming kan zijn; echter, als een van de belangrijkse en meest gesproken talen in de wereld, zul je al snel zien dat Spaans de moeite waard is.

Met Chinees die de bovenste plek bezet, Spaans is de tweede meest gesproken taal in de wereld en wordt elke dag steeds belangrijker. Het is de officiële taal van 21 landen aan beide zeiden van de Atlantsiche Oceaan, en recente schattingen hebben vastgesteld dat er ergens rond de 320 tot 400 miljoen moedertaal Spaanse-sprekers verspreid zijn over de wereld.

Spanish Students
Students at Enforex, Spain

Vandaag, Spaans wordt gesproken in Spanje, in de meeste Latijns-Amerikaanse landen en is de snelst groeiende taal in de Verenigde Staten. Spaans is ook de meest gesproken van de Romaanse talen (Frans, Italiaans, Portugees, etc.), en is een van de meest populaire talen gestudeerd in de hele wereld! Het belang ervan in de internationale politiek en het bedrijfsleven is onbetwist, en het is een van de officiële talen van talloze internationale organisaties en instellingen, zoals de Verenigde Naties en de Europese Unie.

Dus, waarom Spaans leren? Spaans leren opent eindeloze mogelijkheden, zowel op persoonlijk als professioneel vlak. Je hebt de mogelijkheid om te communiceren met miljoenen menesn, comfortabel te reizen door tientallen landen, het voegt een waardevolle aanwinst aan je CV toe, het opent je bedrijf naar een geheel nieuwe markt en veel meer!