Spaanse Taal
Spaanse informatiebronnen

Er zijn veel feiten over de Spaanse taal die je echt kunnen verrassen. Bijvoorbeeld, wist je dat maar liefst vijfhonderd miljoen mensen over de hele wereld Spaans spreken als ofwel hun eerste of tweede taal, waardoor het een enorm nuttig communicatie-instrument is die ervoor zorgt dat je met een groot percentage van de wereld kan praten als je het combineert met een goede beheersing van de Engelse taal? Of wist je dat de Spaanse taal in Spanje niet precies hetzelfde is als de Spaanse taal in Mexico, en dat veel Spaans sprekende landen hun eigen unieke woorden en zinnen hebben die niet erg anders gebruikt worden, dankzij de unieke situaties die zich voordoen in elk van hen? Hoe zit het met het feit dat meer dan tien procent van de bevolking van de Verenigde Staten Spaans thuis al spreekt, en dit is een getal dat elk jaar lijkt te stijgen, waardoor het steeds belangrijker wordt voor de communicatie zelfs met je eigen buren als je uit de VS komt?

Spaans is een van de meest gesproken talen in de wereld, en het is ook een van de meest belangrijke talen die gebruikt wordt in de zakelijke en commerciële wereld. Spaans wordt elke dag gebruikt voor talloze zakelijke afspraken, evenals het helpen met de dagelijkse werking van internationale bedrijven en mensen die te maken hebben met klanten in Spaanse sprekende gebieden van de wereld. Daarnaast zijn veel van ´s werelds grootste literaire meesterwerken geschreven in deze taal, met inbegrip van de eerste erkende roman die ooit werd gepubliceerd. Dus er is veel te ontdekken als je het eenmaal spreekt.

Spaans is een levende taal die zich heeft ontwikkeld gedurende de tijd en heeft zich aangepast aan het gebruik in elk land waar het wordt gesproken. Het is overgenomen naar veel verschillende plekken in de wereld dankzij de uitbreiding van het Spaanse rijk en de plaatsen waar de conquistadores en ontdekkingsreizigers nederzettingen achterlieten in hun kielzog. Spaans wordt gesproken in zowel Spanje als Amerika, en de verscheidenheid van het spreken in elke regio heeft zijn eigen special rijkdom, wat Spaans studeren een unieke ervraing maakt waarin elke dag nieuwe ontdekkingen worden gemaakt. Je zal niet alleen in staat zijn te begrijpen en te praten met mensen in al deze landen door het leren van de basis van de Spaanse taal, maar je kunt ook garanderen dat je in staat zult zijn dit des te beter te begrijpen in elk land zodra je meer verdiept in de bijzondere manieren waarop ze de taal en de unieke woorden gebruiken waarmee ze misschien dingen moeten bescrhijven die niet te zien zijn in andere plekken waar Spaans gesproken wordt.

Klik op de links die we hieronder hebben samengesteld om alles te leren over de Spaanse taal en de regionale verschillen, de brede bevolking, en de oneindige voordelen om een Spaans sprekende te worden! Dezen zullen zeker je verlangen opwekken om te beginnen met meer Spaans te leren en het kiezen van een van deze landen om te gaan studeren.