Reisinformatie Santo Domingo
Populaire bestemmingen in Latijns-Amerika

Santo Domingo Bereiken

Per vliegtuig
Santo Domingo heeft twee vliegvelden. Het belangrijkste vliegveld Aeropuerto Internacional Las Américas ligt op iets meer dan 20 kilometer van de stad af. Hier komt het grootste deel van de internationale vluchten aan en is een middelpunt voor de grote maatschappijen vanaf de Amerikaanse continenten en Europa. Het kleinere vliegveld Aeropuerto Internacional La Herrera ligt net ten westen van de stad en hier komen vooral lokale vluchten en air taxis aan.

De lokale bussen hebben geen haltes bij de twee vliegvelden waardoor de taxi de enige optie is om naar de stad te gaan.

Per bus
De twee voornaamste busbedrijven van de Dominicaanse Republiek - Caribe Tours en Metro - hebben ieder hun eigen haltes aangezien Santo Domingo niet één centraal station heeft. Deze busstations zijn op de volgende adressen te vinden:

  • Caribe Tours: Hoek van av 27 de Febrero en Leopoldo Navarro
  • Metro: Calle Francisco Prats Ramírez

Onthoud dat Caribe Tours per dag meer vertrekkende bussen naar bestemmingen door de hele Dominicaanse Republiek heeft en dat dit netwerk naar meerdere kleinere stadjes vertrekt dan de Metro.

Per ferry
Als je vanaf Puerto Rico naar Santo Domingo reist of andersom en je wil via de zee reizen, Ferries del Caribe heeft een route tussen Santo Domingo en Mayagüez, Puerto Rico. De Mayagüez - Santo Domingo dienst wordt aangeboden op maandagen, woensdagen en vrijdagen terwijl de Santo Domingo - Mayagüez dienst wordt aangeboden op zondagen, dinsdagen en donderdagen. De reis duurt ongeveer 12 uur.

Meer Reisgidsen Dominicaanse Republiek

Schrijf je vrijblijvend in voor een cursus

20 verschillende programma´s voor alle leeftijden, huisvesting en een uitstekende service.