Reisgids van Pamplona
Populaire bestemmingen in Spanje

Reisgids van Pamplona

Welkom in Pamplona!

Pamplona, "Iruña" in het Baskisch genoemd, is de hoofdstad van de autonome regio Navarra en heeft ongeveer 196.000 inwoners. Navarra grenst aan Frankrijk in het noorden, Baskenland in het westen, La Rioja in het zuidwesten en Aragón in het zuidoosten. Geniet van de mooie natuur in deze regio! Dichtbij liggen de geweldige stranden van San Sebastián, de fascinerende Pyreneeën, de beroemde wijngaarden van La Rioja en nog veel meer!


Het centrum van Pamplona is relatief klein, waardoor men binnen een uur het grootste gedeelte van de stad te voet of via het efficiënte busverkeer kan bereiken. De groene zones van de stad zijn indrukwekkend, aangezien 20% van het stadsgebied uit parken en voetgangersgebieden bestaat. Ook zijn de musea en monumenten in Pamplona zeker de moeite waard. Bezoekers hebben genoeg te ontdekken in deze stad, die al voor de Romeinse tijden bestond!

Slechts enkele inwoners spreken Engels, wat Pamplona onderscheidt van andere Spaanse toeristensteden. Hoewel sommigen de Baskische taal nog spreken, is de stad een uitstekende plek om Spaans te leren en oefenen. Spaans is de taal die het meest gehoord wordt in de straten van Pamplona en het regionale accent is duidelijk en makkelijk te begrijpen voor buitenlanders. Pamplona heeft een dichtbevolkte studentengemeenschap dankzij de drie plaatselijke universiteiten, waardoor er een moderne en ontspannen sfeer heerst.

Spaans leren in Pamplona:
  • School in Pamplona
  • Cursussen in Pamplona
  • Huisvesting in Pamplona
  • Uitstapjes & activiteiten in Pamplona
  • Fotogalerij van Pamplona

Schrijf je vrijblijvend in voor een cursus

20 verschillende programma´s voor alle leeftijden, huisvesting en een uitstekende service.