Introductiegids Cordoba
Populaire bestemmingen in Latijns-Amerika

Introductiegids Córdoba

Introductiegids

Córdoba, gesticht in 1573, is de twee-na grootste stad van Argentinië met meer dan 1.3 miljoen inwoners. Het is bekend als de ¨kolonische hoofdstad¨ en is de thuisbasis voor Argentinië´s eerste universiteit en een aantal kerken en stadshuizen uit deze tijd. Córdoba ligt precies in het centrum van het land, waardoor het een handig beginpunt is voor reizen. Het ligt maar 100km van de hellingen van de Andes en de Pampas vlaktes af.

Ondanks dat Buenos Aires Córdoba voorbij is gegaan als het centrum van kunst en academici, is de stad aanzienelijk gegroeid de afgelopen 10 jaar. Nieuwe industrieële en commerciële ondernemingen hebben moderne gebouwen, winkelcentra, hippe buurten, en een levendig nachtleven opgeleverd. Dit alles heeft een enorme revitaliserende uitwerking op de stad´s voorzieningen en inwoners. In andere woorden, dit is de perfecte tijd om Spaans te leren in Córdoba, terwijl je hier woont en getuige bent van de spannende veranderingen die zich hier ontwikkelen.

Córdoba biedt de ideale gelegenheid aan om helemaal op te gaan in het Spaans: een sereen landschap van rivieren, meren en valleien, milde temperaturen, weinig toeristen, prachtige historische gebouwen, een prestigieuze universiteit en een levendig sociaal leven... Wat wil je nog meer?

Schrijf je vrijblijvend in voor een cursus

20 verschillende programma´s voor alle leeftijden, huisvesting en een uitstekende service.