Reisgids van Cádiz
Populaire bestemmingen in Spanje

Reisgids van Cádiz

Welkom in Cádiz, de oudste stad uit de westerse wereld!


3.000 jaar geleden werd Cádiz door de Feniciërs gesticht. Tegenwoordig is het de oudste, nog bestaande stad in de westerse wereld. Cádiz heeft een uitstekende ligging op het schiereiland en was een van de eerste knooppunten tussen Spanje en de rest van de wereld. Interessant is dat Christopher Columbus enkele keren naar Amerika voer vanuit deze stad.

Cádiz is een geweldige stad om Spaans te leren, aangezien eeuwenoude geschiedenis en modern Europa samensmelten in de vriendelijke, drukke haven en de levendige stad.

Cádiz staat natuurlijk bekend om de beroemde carnavalsvieringen, maar het beste van de stad is de relaxte en rustige atmosfeer. Bezoekers kunnen cafés en vismarkten bezoeken en op zoek gaan naar bezienswaardigheden in de nauwe en kronkelende straatjes van het oude stadsgedeelte.

Tegenwoordig heeft Cádiz rond de 135.000 inwoners en trekt de stad ieder jaar meer bezoekers. Hoewel Cádiz een kleine stad is, heeft het alles wat een moderne Europese stad dient te hebben, zoals uitstekende stranden, een indrukwekkend uitzicht op zee, promenades met palmbomen, drukke bars, geweldige musea, een levendig nachtleven en mooie kathedralen. Geen wonder dat inwoners en toeristen het liefst nooit meer weggaan!

Schrijf je vrijblijvend in voor een cursus

20 verschillende programma´s voor alle leeftijden, huisvesting en een uitstekende service.