Introductiegids Antigua
Populaire bestemmingen in Latijns-Amerika

introductiegids Antigua

Reisgids Antigua

De in de 16de eeuw opgerichte intrigrerende kolonische stad Antigua - toen nog Santiago de los Caballeros genoemd - heeft voor 200 jaar gefuncioneerd als de Spaanse kolonische hoofdstad van heel Centraal-Amerika. Een verwoestende aardbeving leidde tot de oprichting van de huidige hoofdstad Guatemala Stad en Santiago - later ¨La Antigua¨ genoemd, of Voormalige hoofdstad - was vrijwel verlaten.

Tegenwoordig is de geschiedenis van Antigua -op de Werelderfgoedlijst van UNESCO - levend en aanwezig in enkele goed bewaarde Spaanse Barokke gebouwen, en door de kleurvolle, inheemse markten die zijn verspreid door de kronkelende straatjes van de stad.

Antigua wordt omringd door vulkanen en bergen en hun schoonheid maakt het één van de populairste steden in heel Latijns-Amerika om Spaans te studeren. Gekenmerkt door een charmante, ontspannende sfeer, cafés, internationale restaurants, fascinerende architectuur en vriendelijke mensen. Het is geen wonder dat Antigua bezoekers van over de hele wereld aantrekt en betoverd.

Schrijf je vrijblijvend in voor een cursus

20 verschillende programma´s voor alle leeftijden, huisvesting en een uitstekende service.