Reisinformatie Cusco
Populaire bestemmingen in Latijns-Amerika

Cusco Bereiken

Per vliegtuig
Internationale reizigers die naar Cusco gaan, zullen waarschijnlijk eerst de hoofdstad en de voornaamste reisbestemming passeren voordat ze overstappen op de één uur durende vlucht naar Cusco´s vliegveld, het vliegveld Aeropuerto Velasco Astete. Het vliegveld ligt op ongeveer 5 kilometer afstand van het stadscentrum af en om naar de stad toe te gaan kan je een taxi nemen of een hotel auto met je hotel of hostel regelen. Er gaan ook kleine bussen tussen het vliegveld en Plaza San Francisico maar deze optie is eigenlijk alleen te gebruiken als je a) heel dichtbij Plaza San Francisco verblijft en b) als je weinig bagage bij je hebt.

Per bus
Cusco heeft geen busstation, wel biedt de stad meerdere busconnecties aan met andere steden en dorpen door de hele regio en de rest van het land: Lima (een 26 uur durende rit) Arequipa, Puerto Maldonado, Punol, Juliaca, en meer. De meeste bussen vertrekken en komen aan bij de Terrestre Terminal (adres: Vellejos Santoni), net buiten het stadscentrum op weg naar het vliegveld.

Per Trein
Er zijn twee treinstations in Cusco, beide beheerd door de nationale spoorwegmaatschappij PeruRail. Als je naar of van Puno en Arequipa reist, zal je gebruik maken van het Estación de Huanchaq (adres: Av. Pachacútec) terwijl als je naar of vanaf Ollantaytambo, Machu picchu en de Amazone locaties reist, je via het Estación de San pedro zal reizen (adres: Calle Cascaparo)

Schrijf je vrijblijvend in voor een cursus

20 verschillende programma´s voor alle leeftijden, huisvesting en een uitstekende service.