Wat heeft Spanje in de zomer te bieden?
Spaanse informatiebronnen

Als we dat op straat zouden vragen dan zouden veel mensen het waarschijnlijk over de “Spaanse Drie-eenheid” hebben, namelijk zon, eten en wijn. Maar een zomer in Spanjeheeft zoveel meer te bieden. En daar willen we het hier over hebben.

Hou je van de bergen? Spanje heeft prachtige gebergten. De Spanjaarden zelf gaan het liefst naar de bergen in Huesca (Aragón) of de Sierra de Tramuntana in Catalonië. De toeristen kiezen vaak voor de Sierra Nevada in Andalusië, de Spaanse Pyreneeën, de Picos de Europa (tussen Cantabrië, Asturias en Castilië en León). Een gebied dat bij iedereen populair is is het eiland La Palma op de Canarische Eilanden.

Zomer

Als je liever een ontspannen vakantie wilt dan is het Spaanse platteland iets voor jou. Spanje kent ontelbare dorpjes, elk met zijn eigen geschiedenis, zijn eigen karakteristieke dorpsfeesten en interessante monumenten. De meeste “casas rurales” zijn van uitstekende kwaliteit en, omdat ze vooral onder Spanjaarden gewild zijn, ook nog redelijk geprijsd.

In zijn lange geschiedenis heeft Spanje vele culturen gekend die overal in het landschap hun sporen hebben achtergelaten. Ideaal voor historisch toerisme. Je kunt prehistorische monumenten ontdekken en plekken bezoeken waar mensen hebben gewoond die een belangrijke rol in de recente geschiedenis van ons land hebben gespeeld. Bovendien zijn er nog talloze middeleeuwse kastelen waarin je helemaal terug in de tijd wordt gebracht.

Spanje is het tweede land in de wereld wat betreft Werelderfgoed en is daarmee een zeer interessante bestemming voor cultureel toerisme. Elk jaar komen er meer dan 10 miljoen bezoekers naar ons land voor de musea, belangrijke tentoonstellingen, of om historische plekken te ontdekken. Duizenden jaren geschiedenis en talloze culturen hebben ons gemaakt tot wat we nu zijn!

En uiteraard vergeten we het toerisme voor de fijnproevers niet, met als belangrijkste ingrediënten onze gastronomie en de wijn. Elk van onze regio’s heeft naast lokale  gerechten ook heerlijke wijnen. Bovendien bevinden vele van de beste restaurants van de wereld zich in ons land.

Dus maak je geen zorgen als je je favoriete zonbestemming in Spanje nog niet hebt gevonden. Er zijn zoveel mogelijkheden om dit jaar eens voor een heel andere vakantie te kiezen.