Spaanse schilderijen
Spaanse informatiebronnen

Spaanse schilderijen

Spanje kent vele wereldberoemde Spaanse kunstenaars, maar er zijn ook enkele schilderijen die wereldwijd bekend zijn geworden en een speciale betekenis hebben dankzij de tijd waarin ze gemaakt werden en de gebeurtenissen die erop weergegeven staan. Deze beroemde Spaanse schilderijen tonen, elk op een unieke manier, een al dan niet realistisch moment, waarvan toekomstige generaties kunnen leren. Bij sommige van deze beroemde Spaanse schilderijen gaat het niet om het het realistisch weergeven van een moment zoals in een foto, maar om het weergeven van de persoonlijke mening van de kunstenaar op de betreffende gebeurtenis. Ze laten ons een kijkje nemen in hun diepste gedachten, waardoor we de zaken ook eens van een andere kant kunnen bekijken.

Bij Enforex houden we rekening met de nieuwsgierigheid van studenten naar deze geweldige kunstwerken, die je in de vele Spaanse musea kunt bekijken, en bieden we de speciale cursus Spaans + Kunstgeschiedenis aan in onze scholen in Barcelona, Granada, Madrid en Salamanca. De lessen van deze cursus worden verdeeld in taallessen en kunstgeschiedenislessen, waardoor je niet alleen je Spaans verbetert, maar ook nog eens alles leert over Spaanse kunstwerken en hun makers.

We hopen je snel bij onze cursus Spaans + Kunstgeschiedenis te zien! Ondertussen kun je op de volgende links klikken voor meer informatie over enkele beroemde Spaanse meesterwerken: