Spaanse kunst
Spaanse informatiebronnen

Spaanse kunst

De Spaanse kunst staat internationaal bekend vanwege uiteenlopende, vernieuwende, interessante en tijdloze werken, die het publiek steeds weer verbijsterd doen staan. Enkele wereldberoemde schilders en beeldhouwers waren Spaanse kunstenaars en tegenwoordig heeft het land getalenteerde creatievelingen van allerlei leeftijden.

De Spaanse kunst is van wereldklasse en ieder jaar trekt het land vele bezoekers die komen voor de barokpenseelstreken van Diego Velázquez, de religieuze werken van El Greco, het kubisme van Pablo Picasso en het surrealisme van Salvador Dalí.

Bij Enforex bieden we in verschillende van onze scholen de cursus Spaans + Kunstgeschiedenis aan, speciaal voor studenten die meer willen leren over de Spaanse kunst. Je Spaanse taalvaardigheden zullen met sprongen vooruitgaan en je zult tevens de schitterende kunstwerken die zo kenmerkend voor Spanje zijn, leren kennen en gaan waarderen.

Bovendien liggen onze scholen in enkele van de interessantste Spaanse steden, waar kunst en musea in overvloed aanwezig zijn. Enkele musea waar je wereldberoemde kunstwerken kunt zien, zijn het Museo del Prado in Madrid, het Salvador Dalí Museum in Barcelona, het Picasso Museum in Málaga (de geboortestad van Picasso) en het Museo de Bellas Artes in Sevilla. Kom zelf naar Spanje om de Spaanse meesterwerken te bewonderen!

spanish art
spanish art

Wil je meer te weten komen? Klik op een van de volgende links en laat je inspireren door de Spaanse kunstwereld.