Genit Van Spanje in de Winter
Spaanse informatiebronnen

Spanje, een land om het hele jaar door te ontdekken

De zomer trekt altijd veel mensen: afreizen naar Spanje met goed weer is altijd prettig zeker als je op vakantie gaat en bepaalde activiteiten wilt ondernemen waarbij het fijner is dan in de kou (zoals zonnebaden op het strand zonder het risico om een longontsteking op te lopen).

Maar de waarheid is dat Spanje nog veel meer te bieden heeft in andere jaargetijden, zoals bijvoorbeeld van januari tot maart. Velen denken dat het in deze maanden erg koud is en kiezen er daarom voor om naar andere landen te gaan. Wij willen je een paar voorbeelden geven die laten zien dat het ook anders kan.

Gastronomía en España

- Om te beginnen is Spanje, afgezien van het fantastische mediterraanse klimaat en de mooie stranden, een heerlijke plek om te eten. Ja, de Spaanse gastronomie is bewonderenswaardig en daarmee doelen we niet alleen op de beroemde paella in Valencia. Overal in Spanje kun je door heel het land genieten van de Spaanse keuken, waarbij je zeker de stoofpotten en gebraden niet moet overslaan die in vrijwel elke provincie van Spanje verkrijgbaar zijn.
In elke regio wordt dit op een unieke manier klaargemaakt met verschillende ingrediënten, zodat het elke keer een ander tintje krijgt. Maar met één gemeenschappelijke factor: ze zijn allemaal heel smaakvol.

In deze maanden, wanneer de kou al langzaam wegtrekt, vinden we het heerlijk om een goede stoofpot, gebraad of heerlijke soep te eten en in Spanje kan men erg goed koken. Dit land heeft zoveel meer te bieden. Je moet je er alleen voor openstellen en je mee laten voerendoor de, in dit geval, Spaanse gastronomie. Je zult er geen spijt van krijgen.

Een ander voordeel om naar Spanje te komen tussen januari en maart is dat er in deze maanden grote uitverkoop is.

Rebajas en España

Wat houdt dat precies in? Je kunt veel producten vinden, vooral kleding, voor een hele goede prijs. Het is voor veel mensen dé periode om een nieuwe garderobe aan te schaffen. Dus als je houdt van winkelen, moet je in deze tijd komen zodat je kunt profiteren van vele hoge kortingen. De grootste zonde tijdens de uitverkoop is om je kans niet te grijpen! Dus waarom zou je wachten om naar Spanje te komen en je zelf te trakteren tegen leuke prijzen?

Als het heerlijke eten en de uitverkoop je nog niet overtuigd hebben om in deze periode naar Spanje te komen, dan zullen we je zeker met de volgende punten kunnen overtuigen.

- Wist je dat, internationaal gezien, het carnaval in Spanje zeer uitgebreid gevierd wordt? Als je van feest en carnaval houdt, moet je zeker het carnaval van Cádiz en Tenerife meemaken. Beiden zijn benoemd tot Feest van Internationaal toeristisch belang.

Carnaval Cadiz

Carnaval wordt gevierd in februari en het zijn dagen vol muziek, vreugde en verklede mensen. Dit is zeker een sfeer die je ervaren moet hebben om het te kunnen beschrijven, zo uniek. En we kunnen je verzekeren dat het een onvergetelijke ervaring is. Zoals gezegd, de belangrijkste zijn die van Cádiz en Tenerife; De laatste is internationaal de meest populaire na het carnaval van Rio de Janeiro. Deze twee Spaanse steden zijn beide erg aangenaam qua klimaat, zelfs in de winter is de temperatuur redelijk hoog. Ook in de rest van Spanje wordt carnaval gevierd en bijna overal is er een optocht, feestavond of fanfare die sfeer bepaalt.

En als je nog steeds twijfelt, dan geven we je nóg een reden om tussen januari en maart naar Spanje te komen. Namelijk om te skieën. Als je van deze sport houdt, moet je weten dat Spanje over enkele belangrijke pistes beschikt en dat er in de eerste maanden van het jaar nog genoeg sneeuw ligt om te skiën of te snowboarden. Kom naar Spanje om te genieten van deze mooie sport en bovedien, ontdek onze indrukwekkende pistes en skigebieden.
Ben je al overtuigd? Het is een goede beslissing om naar Spanje te komen tijdens de eerste maanden van het jaar. Er is veel te doen en je kunt het land vanuit een ander oogpunt ontdekken, want er is zoveel meer te doen dan zonnen op het strand. Spanje is een land vol activiteiten en evenementen het hele jaar door.