La Feria de Abril, Sevilla
Spaanse informatiebronnen

De Feria de Abril is een van de hoogtepunten uit de culturele agenda van Sevilla. Het is een uitstekende periode om naar Sevilla te gaan en we nodigen je dan ook van harte uit om de Feria te komen bezichtigen! Onze Enforex-scholen zijn het hele jaar geopend, zodat je Spaans kunt leren in Sevilla en tegelijk deze levendige markt met muziek, eten en flamenco kunt ontdekken!

Hieronder kun je alvast wat achtergrondinformatie lezen over de Feria de Abril.

Wanneer wordt de Feria de Abril gevierd?

Normaal gesproken vindt deze markt twee weken na de Semana Santa plaats. De datum verandert ieder jaar, maar valt meestal op een dag eind april of begin mei.

Waar wordt de Feria de Abril gevierd?

In heel Spanje worden lentemarkten georganiseerd, maar de Feria de Abril in Sevilla is bij uitstek de beste.

feria abril
feria abril

De tradities van Feria de Abril

Het enorme Sevilliaanse marktterrein wordt verlicht door meer dan 22.000 lampjes. Tijdens de eerste nacht van de Feria de Abril, de Alumbrao, worden de lichten aangestoken om het terrein en de enorme hoofdingang - die ieder jaar anders ontworpen en gebouwd wordt - te verlichten en een week vol dans, muziek en vrolijke Sevilliaanse cultuur te laten beginnen. Gedurende deze week zijn de beste stierenvechten te zien. Dus breng een witte zakdoek mee en volg de Sevillianen naar de Maestranza, het stierenperk.¡Olé!

Ga door de enorme hoofdingang en snuif de feestelijke sfeer op van de Feria de Abril. Er worden ieder jaar meer dan 1.000 gestreepte "casetas" (tenten) op straat neergezet. De casetas zijn van een groep vrienden, een familie, een organisatie of een politieke partij en zijn minihuisjes compleet met inrichting, keuken, bar, tafels en stoelen om lekker te kunnen genieten van tapas en wijn.

In elke caseta hoor je sevillanas: vrolijke, vierstemmige liederen met bijbehorende dansen, die de Sevillianen al van kinds af aan geleerd krijgen. De felgekleurde en gestippelde flamencojurken van de vrouwen, de mannen te paard die traditioneel gekleed zijn als landarbeiders en de vele bezoekers die met uitbundig versierde rijtuigen komen, zorgen voor een unieke sfeer, waar de vrolijke Sevillianen trots op zijn.

Ook is er een knallende afsluiting van de Feria de Abril met spectaculaire vuurwerkshows.

De geschiedenis van Feria de Abril

De Feria de Abril is niet altijd zo´n vrolijk feest geweest. In 1847 begon het namelijk als een vee- en landbouwmarkt, die na verloop van jaren een Sevilliaanse traditie werd. Tenten, de voorlopers van de casetas, werden opgezet voor de zakenlui als bescherming tegen de brandende zon en er waren kleine eettentjes voor de gewone lui.

Al snel begonnen de Sevillianen echter in grotere getallen samen te komen en maakten ze er langzaamaan een feest met eten, drinken, dans en muziek van. De Feria de Abril bleef maar groeien en heeft tegenwoordig een eigen terrein, dat alleen gedurende deze speciale week gebruikt wordt.