Abre Los Ojos
Spaanse informatiebronnen

Abre los Ojos

Abre los Ojos is een speelfilm van Alejandro Amenabar, die het uiterste vergt van je inzicht wegens een geweldige, maar ingewikkelde verhaallijn vol opmerkelijke problemen en oplossingen. Hoofdrolspelers zijn Penelope Cruz, Fele Martinez en Eduardo Noriega. In 2001 werd het verhaal opnieuw gefilmd onder de naam Vanilla Sky met Penelope Cruz en Tom Cruise in de hoofdrol.

Plot

Het verhaal draait om de knappe Cesar, die nu echter een masker draagt en zijn herinneringen vertelt aan het publiek. Hij vertelt hoe hij tijdens zijn verjaardag met meerdere vrouwen geflirt had, waaronder ook de vriendin van zijn beste vriend. Zijn jaloerse ex biedt hem een lift naar huis aan, waarna ze probeert zelfmoord te plegen door een auto-ongeluk te veroorzaken. Cesar wordt tijdens dit ongeluk ernstig verminkt en in een depressieve bui komt hij dronken in een steegje terecht. De volgende dag is zijn gezicht echter weer normaal en houdt Sofia, de vriendin van zijn beste vriend die hem in eerste instantie had afgewezen, wel van hem. Het verhaal legt vervolgens uit hoe hij in die situatie is terechtgekomen, maar niet alles is wat het lijkt. Je zult je ogen niet van het scherm kunnen houden en gefascineerd proberen om de waarheid te achterhalen.

Reacties

Deze film is niet in de prijzen gevallen, maar werd wel enthousiast ontvangen en kreeg uitstekende beoordelingen van critici. Het origineel deed het beter dan de remake Vanilla Sky. De film werd gewaardeerd, omdat het één geheel was, waarbij vooral de muziek steeds perfect paste bij de gebeurtenissen, die op dat moment plaatsvonden.