De beste tijd om Salamanca te bezoeken
Populaire bestemmingen in Spanje

Bezoek Salamanca in...

MAART/APRIL: Semana Santa (Goede Week)
De festiviteiten rond de "Semana Santa" van Salamanca zijn indrukwekkend, aangezien grootse processies vanuit de hoge Gotische kathedraal worden gehouden. De maandag na Pasen wordt "Lunes de Aguas" genoemd en is een dag met een speciale traditie. In de Middeleeuwen was dit de dag, waarop prostituees de stad weer inmochten na hun tijdelijke banning naar de overkant van de rivier de Tormes wegens het vasten. Tegenwoordig gaan inwoners vaak buiten picknicken en eten ze "hornazo", een traditionele vleespastei, om de sombere boetedoening van de afgelopen weken achter zich te laten en te genieten van de omgang met vrienden en familie.

guide salamanca
guide salamanca

JUNI: El Día de San Juan de Sahagún
Op 12 juni wordt in Salamanca San Juan de Sahagún, een feestdag voor de beschermheilige van de stad, gevierd. Hoogtepunten zijn het vuurwerk, de stierengevechten en een ongewone barokmarkt met allerlei plaatselijke en handgemaakte producten. Iedereen kan naar hartelust feesten, aangezien op deze dag niet gewerkt wordt en scholen dicht zijn.

SEPTEMBER: Las Ferias de Salamanca
Tijdens de tweede week van september wordt de jaarmarkt van Salamanca gehouden met allerlei muziek, dans, tijdelijke marktterreinen, vuurwerk, openluchtconcerten, theatervoorstellingen en stierengevechten.

Schrijf je vrijblijvend in voor een cursus

20 verschillende programma´s voor alle leeftijden, huisvesting en een uitstekende service.