De beste tijd om Granada te bezoeken
Populaire bestemmingen in Spanje

Bezoek Granada in...

APRIL: Goede Week
In heel Andalusië halen Spanjaarden alles uit de kast voor de Semana Santa, oftewel Goede Week. Hoewel het religieuze karakter nadrukkelijk aanwezig is - zoals te zien is aan de beelden van de Maagd Maria en Christus, die de gebeurtenissen tijdens het passiespel weergeven -, is het festival in geen geval zwaarmoedig. Feesten en vriendelijke opgewektheid zijn overal op straat aanwezig.

MEI: Las Cruces de Mayo
Granada viert ieder jaar in de eerste week van mei het festival Las Cruces de Mayo. Grote, met kleurrijke bloemen versierde crucifixen vormen het middelpunt van de belangstelling tijdens de festiviteiten in de stad, die aangevuld worden met traditionele muziek en dansen op straat. De Granadinos versieren tevens hun balkons en binnenplaatsen met bloemen, waardoor er een gezellige sfeer ontstaat.

guide granada
guide granada

MEI - JUNI: Feria de Corpus Christi
De festiviteiten rondom Corpus Christi, dat tevens in heel Andalusië gevierd wordt, omvatten een week vol stierengevechten en feesten!

NOVEMBER: Festival de Jazz de Granada
In Granada wordt iedere herfst een van de meest ingeburgerde jazzfestivals van Europa georganiseerd. De hele maand zijn er concerten van zowel Spaanse als internationale muzikanten.

Schrijf je vrijblijvend in voor een cursus

20 verschillende programma´s voor alle leeftijden, huisvesting en een uitstekende service.