Bezienswaardigheden in Sevilla
Populaire bestemmingen in Spanje

Bezienswaardigheden & hoogtepunten in Sevilla

Barrio Santa Cruz
Barrio Santa Cruz is een romantische plek met witte voorgevels, ijzeren balkonnetjes met bloemen, nauwe en kronkelende straatjes en vele charmante hofjes, die allemaal kenmerkend zijn voor de voormalig joodse stad Sevilla. Ook zijn er vele cafés met terrasjes waar men lekker in het zonnetje kan zitten.

Flamenco & folklore
Sevilla is het folkloristische hart van Spanje en de beste plek om een stierengevecht of een flamencoshow mee te maken. Op speciale dagen dragen de vrouwen gestippelde jurken en kun je flamencogezang op straat horen. Speciaal voor degenen die de Andalusische cultuur beter willen leren kennen, bieden we de cursus Spaans + Flamenco aan in Sevilla!

Casa de Pilatos
Het schitterende Casa de Pilatos, dat beschouwd wordt als karakteristiek voorbeeld voor de Andalusische paleizen, ligt verstopt tussen de kronkelende straatjes van Santa Cruz en wordt vaak vergeten door toeristen, die het paleis Alcazar eerder zien. Het paleis, dat uit het eind van de 15e eeuw en het begin van de 16e eeuw stamt, bevat elementen uit de Italiaanse renaissance en de Spaanse Mudéjar, ongelooflijk tegelwerk, majestueuze binnenhoven, serene tuinen en meer.

guide sevilla
guide sevilla

Torre de Oro
Deze toren uit de dertiende eeuw, die aan de oosteroever van de rivier de Guadalquivir ligt, was ooit een belangrijk onderdeel van de grootse stadsmuur om Sevilla, die de inwoners en hun bezittingen moest beschermen. Tegenwoordig bevindt het Naval Museum zich in de toren, die een van de kenmerkende en gemakkelijk herkenbare gebouwen van de stad is.

De kathedraal & Alcazar
De twee belangrijkste monumenten uit Sevilla zijn de kathedraal en het Alcazar, die samen de fascinerende geschiedenis van gemengde culturen binnen de stad belichamen. Sevilla was meer dan 500 jaar lang de hoofdstad van het moslimse Spanje, oftewel "Al-Andalus". Na de katholieke reconquista in 1258 werd de stad een graag bezochte plaats voor de koninklijke familie en later de ontvangststad voor rijken uit de nieuwe wereld, die werden uitgenodigd om een groots katholiek rijk op te richten.

De kathedraal werd bovenop een Almohadenmoskee gebouwd. De minaret die bij de moskee hoorde, de "Giralda", is echter wel blijven staan, waardoor een van de oudste minaretten ter wereld gepaard gaat met een van de grootste kerken. Het seculaire Alcazar, dat in de zevende eeuw als Arabisch paleis gebouwd werd, werd in de vijftiende eeuw omgebouwd tot een nieuwe koninklijke vesting. Het gebouw is imponerend en een uitstekend voorbeeld van architectuur in de mudéjarstijl, die ontwikkelt werd door moslimse kunstenaars die in christelijke landen werkten.

Schrijf je vrijblijvend in voor een cursus

20 verschillende programma´s voor alle leeftijden, huisvesting en een uitstekende service.