Bezienswaardigheden in Marbella
Populaire bestemmingen in Spanje

Bezienswaardigheden & hoogtepunten in Marbella

Old Town & Plaza de los Naranjos
Het historische centrum van Marbella, de "casco antiguo," wordt gekenmerkt door witte straten, historische kerken en pleinen en het groeiende aantal boetieks en winkels. Het middelpunt van dit historische centrum is "Plaza de los Naranjas" (Sinaasappelbomenplein) met vele gebouwen uit de zestiende eeuw, zoals het stadhuis en de mooie kapel. Dit gebied, dat gedeeltelijk omringd wordt door een oude Arabische muur, is uitermate geschikt om de geschiedenis van Marbella op te snuiven. Doe dit onder het genot van een drankje op een van de vele terrassen.

Weer
Marbella ligt tussen de bergen en de zee en heeft daarom een aangenaam microklimaat met veel zon, weinig regen, zachte winters en warme zomers. De stad trekt niet voor niks ieder jaar vele bezoekers uit Spanje en de rest van de wereld.

guide marbella
guide marbella

Winkelen
Winkelaars opgepast! De inwoners van Marbella houden wel van luxe en er zijn dan ook vele chique modewinkels te vinden. Voor degenen die liever geen €500,- voor een handtasje betalen, zijn er ook kleine winkeltjes en grote markten, waar allerlei spulletjes goedkoop gekocht kunnen worden, zoals vers fruit en verse groente, kleren, kruiden, enz.

Stranden
Strand, zee en zon... beter kan het niet. De mediterrane kustlijn bij Marbella strekt zich over zo´n 26 km uit. Het omliggende gebergte Sierra Blanca houdt harde winden tegen, waardoor het enkele van de beste stranden van Spanje zijn.

Sport & ontspanning
Marbella staat bekend om het hebben van luxueuze fitnesscentra, vele tennisclubs en golfbanen van wereldklasse. Geen zin in weer een dagje aan het strand? Probeer de golfbanen dan eens uit, ga lekker zweten tijdens het sporten of maak indruk met een superopslag bij tennis.

Schrijf je vrijblijvend in voor een cursus

20 verschillende programma´s voor alle leeftijden, huisvesting en een uitstekende service.