Attracties Trinidad
Populaire bestemmingen in Latijns-Amerika

Attracties & Hoogtepunten Trinidad

Casco Histórico
Trinidad Casco Histórico Ondanks dat veel van de bezienswaardigheden op deze pagina zich binnen deze wijk bevinden is het Casco Histórico - of Oude Stad - een attractie op zichzelf. Apart en compact, vol met oude geplaveide straten, elegante pleinen en prachtige gerestaureerde koloniale huizen en gebouwen beschilderd in verschillende pastel kleuren. De 19de eeuwse economische achteruitgang, die kwam bij de ineenstorting van de suiker-industrie, was een zegen in vermomming aangezien de stad geen geld had om te moderniseren of het stadszicht te ontwikkelen, wat heel waarschijnlijk zou hebben verduisterd of vernietigd wat wordt beschouwd als een van de best bewaarde koloniale kernen op het Amerikaanse continent.

Plaza Mayor
Dit serene en uitbundig gedecoreerde neo-Barokke plein bevindt zich in het hart van de Casco Histórico en is een vredige plek met bankjes in de schaduw, palm bomen en tuinen.

Iglesia Parroquial de la Santísima Trinidad
Deze mooie 19de eeuwse kerk, gebouwd op de plek van een voormalige kerk, bevindt zich ten noordoosten van de Plaza Mayor en bevat een enorme hoeveelheid waardevolle en heilige voorwerpen. Terwijl de buitenkant vrij simpel is, hoef je alleen maar even naar binnen te lopen om de adembenemende binnenkant te zien waar je Gotische plafonds aantreft, uitgebreide altaarstukken en de Christus van het Ware Kruis, die nog uit 1713 dateert.

Palacio Brunet
Deze villa uit de koloniale tijd dateert uit het jaar 1740 en is een van de beste herinneringen aan Trinidad´s glorieuze dagen, toen het nog genoot van de welvaart van de suiker-industrie. Er zit nu een museum - het Museo Romántico - die een goede weergave geeft van de 19e eeuwse meubels, porselein en andere stukken.

Museo de la Arquitectura Trinitaria
Ten zuidoosten van de Plaza Mayor vind je dit museum in twee 18de eeuwse huizen (1738 en 1785) die jaren geleden zijn samengevoegd. Binnen vind je een interessant museum van aristocratische architectuur uit de 18de en 19de eeuw.

Trinidad Museo

Museo Nacional de la Lucha Contra Bandidos
Dit museum bevindt zich in het klooster San Francisco de Asís, die met zijn pitoreske gele klokkentoren waarschijnlijk een van Trinidad´s gemakkelijkst herkenbare gebouwen is. Het museum vertoont allerlei soorten mappen, wapens, foto´s en andere objecten gerelateerd aan het bijna 10 jaar durende gevecht tegen de contrarevolutionairen die vanuit de dichtbijzijnde bergen opereerden tijdens de eerste jaren na Fidel Castro´s staatsgreep.

Valle de los Ingenios
Deze serie van drie valleien waar ooit de suiker productie plaatsvond in de 18de en 19de eeuw, staat op de Werelderfgoedlijst van Unesco. Meer dan 70 suikermolens en plantages - om het nog niet over de 30.000 slaven te hebben die hier werkten - produceerden hier suiker tijdens het hoogtepunt van de suiker-industrie. Veel van de oude faciliteiten door de valleien heen bevinden zich in ruïnes, maar ga naar het belangrijkste suikererfgoed, Manaca-Iznaga. Hier vind je verschillende overblijfselen van de glorieuze suikerdagen terug, inclusief het oude herenhuis, een aantal slaapkamers van de slaven en een toren van 45 meter waarvan de bel vroeger het begin en einde van de werkdag van de slaven aangaf.

Schrijf je vrijblijvend in voor een cursus

20 verschillende programma´s voor alle leeftijden, huisvesting en een uitstekende service.