Attracties Santiago de Chile
Populaire bestemmingen in Latijns-Amerika

Attracties & Hoogtepunten Santiago de Chili

La MonedaPresidentiële paleis
In de 18de eeuw ontworpen door een Italiaanse architect, La moneda is een van Santiago de Chili´s best herkenbare en historische bezienswaardigheden. Een staatsgreep aan het begin van de jaren 70 heeft het gebouw zwaar beschadigd maar het is daarna gerestaureerd waardoor het er tegenwoordig weer uitziet zoals het er origineel uitzag. Tours zijn beschikbaar maar moeten wel een paar weken van te voren worden geboekt.

La Chascona Huis

Casa La Chascona La Chascona Huis
Hier woonde de beroemde dichter Pablo Neruda en "La Chascona" is vernoemd naar het slordige haar van zijn derde vrouw. Hij was een verwoed verzamelaar en het huis staat tegenwoordig vol met meubelen die hij vanover de hele wereld heeft meegenomen, interessante eigenaardigheden, kunstwerken die vrienden aan hem hebben gegeven, etc.

Iglesia y Convento de San Francisco Kerk en klooster van San Francisco
Deze kerk en klooster, waarvan de bouw in de 16de eeuw begon, dateert nog uit Santiago´s koloniale tijd en is het oudste architecturele monument van de stad.

Palacio Cousiño Cousiño Palace
Dit paleis is gebouwd aan het begin van de jaren 1870 door de rijke Cousiño - Goyenechea familie, die hun fortuin te danken hadden aan de mijn en wijn industrie.

Cerro Santa Lucía Santa Lucía Hill
Dit prachtige park op de top van een heuvel, vol met romantische wandelpaden en fonteinen, biedt ook een ongelooflijk mooi uitzicht over de stad aan.

Santiago Chile musea

Kunst musea
Santiago de Chili heeft een grote collectie aan geweldige kunst musea met alles van pre- Columbus kunst (Museo Chileno de Arte Precolombino) tot koloniale kunst (Museo Colonial), fijne kunsten (Museo de Bellas Artes), tegenwoordige kunst (Museo de Arte Contemporáneo) en nog veel meer. Er is zelfs een museum waar cadeaus van artiesten te vinden zijn die aanhangers waren van de sociale Allende overheid in de jaren 70: Yoko Ono, Miró, Tapies, Matta, Calder, etc.

Catedral MetropolitanaKathedraal
Door dezelfde Italiaan ontworpen die het La Moneda paleis heeft gebouwd, deze neo-klassieke kathedraal is beroemd om zijn uitgebreid versierde altaar.

Basílica del SalvadorSalvador Basiliek
Deze Neo-Gotische kerk, gebouwd aan het eind van de 19de eeuw, is alleen open op speciale tijden door het jaar heen en heeft veel schade geleed door de jaren heen vanwege een aantal aardbevingen. Toch is het een van de voornaamste bezienswaardigheden van de stad.

Schrijf je vrijblijvend in voor een cursus

20 verschillende programma´s voor alle leeftijden, huisvesting en een uitstekende service.