Attracties Oaxaca
Populaire bestemmingen in Latijns-Amerika

Attracties & Hoogtepunten Oaxaca

Basílica

Basílica de la Soledad
Deze prachtige 17de eeuwse Barokke kerk, gewijd aan de stad´s patronesse Onze Lieve Vrouw van Solitude, is een absoluut adembenemend gebouw die wordt gezien als een van Mexico´s belangrijkste religieuze bezienswaardigheden. Volgens de volksverhalen is de kerk gebouwd nadat ze een houten beeldje van de Maagd hadden ontdekt in de huid van een ezel. Nadat je de uitvoerig gebeeldhouwde gevel hebt bekeken, ga eens naar binnen om de maagd te bekijkenº... zij is degene druipend van de glinsterende sieraden!

El Zócalo
Dit plein is het hart en ziel van Oaxaca, grenzend aan meer dan een paar terrasjes, overheidsgebouwen en kerken, en is de plek op mensen te kijken, te relaxen, mensen te ontmoeten, rond te wandelen... noem het maar op!

Monte Albán
Monte Dit historische wonder, die samen met het historische centrum van Oaxaca op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat, werd voor meer dan 1500 jaar bewoond door verschillende culturen, allereerst door de Olmecs, gevolgd door de Zapoteken en uiteindelijk door de Mixtecs. De terrassen, piramides, kanalen en dammen zijn letterlijk rechtstreeks uit de berg gebeeldhouwd en zijn zeker de moeite waard om eens te bekijken.

Iglesia de Santo Domingo
De constructie van deze prachtige kerk heeft van 1570 tot 1608 geduurd en is gebouwd als een deel van het Dominicaanse klooster. Het resultaat is een geweldig voorbeeld van Mexicaanse Barokke architectuur compleet met ingewikkelde gravures, twee blauwe koepels, golfblad versiering en meer. Tegenwoordig zit het Museo de las Culturas van Oaxaca in deze kerk. Je kan ook het aangrenzende klooster bezoeken.

Templo de la Compañía
Binnen in deze mooie Barokke kerk, gebouwd in de 16de eeuw, is er een gebed te vinden die is vertaald in 15 verschillende talen waaronder in een handvol lokale inheemse talen.

Meer Reisgidsen Mexico

Schrijf je vrijblijvend in voor een cursus

20 verschillende programma´s voor alle leeftijden, huisvesting en een uitstekende service.