Leuke activiteiten op Tenerife
Populaire bestemmingen in Spanje

Leuke activiteiten in Tenerife

Probeer de mojo
Een van de belangrijkste onderdelen van de Canarische keuken is "mojo" en iedere familie, bar en restaurant hebben een eigen speciaal recept voor mojo. Deze sauzen zijn zo lekker dat er zelfs liedjes over gezongen worden. De sausjes kunnen groen, oranje of rood zijn, afhankelijk van hoe pittig de saus moet zijn en de gebruikte kruiden en specerijen. Mojo wordt gegeten met vlees, vis, aardappels en meer.

Geniet van de buitenlucht
Tenerife, dat niet voor niks het "eiland van de eeuwige lente" genoemd wordt, is een uitstekende plek om van de buitenlucht te genieten. De stranden van het eiland, die vulkanisch zwart zand hebben in het noorden en van goud lijken in het zuiden, zijn heerlijke omgevingen voor strandliefhebbers en watersportbeoefenaars. Landinwaarts is ook allerlei natuurlijk schoon te ontdekken, zoals de slapende vulkaan El Teide, die tevens het hoogste punt van Spanje is. In het natuurpark El Teide zijn enorme kraters en fantastische, wilde bloemen te zien.

Een panoramisch zicht op de stad!
Degenen die wel willen genieten van het schitterende uitzicht op El Teide, maar geen zin hebben in een urenlange wandeling en pijnlijke benen, kunnen gebruik maken van de teleférico, een kabelbaan die bijna tot aan de top gaat. Bij La Rambleta kan men instappen en binnen tien minuutjes staat men op de hoogste bergpiek van Spanje.


guide tenerife
guide tenerife

Bekijk walvissen
Interessant genoeg is Tenerife de op een na populairste plek ter wereld om walvissen te bekijken.... mis de fantastische mogelijkheid om deze reuzen te zien spelen dus niet! De kust van Tenerife is de thuisbasis voor 25 van de 78 soorten zeezoogdieren ter wereld, waaronder blauwe vinvissen en dolfijnen. Speciaal is de familie van meer dan 550 grienden!

Eilandbezoekjes
Tenerife is slechts een van de verschillende eilanden uit de Canarische eilandengroep. Reizen tussen de zeven verschillende eilanden van de archipel is mogelijk dankzij veerdiensten en speciale eilandvluchten, waardoor bezoekers van Tenerife ook La Gomera, Gran Canaria, La Palma, Lanzarote, Fuerteventura en El Hierro kunnen ontdekken

Schrijf je vrijblijvend in voor een cursus

20 verschillende programma´s voor alle leeftijden, huisvesting en een uitstekende service.