Leuke activiteiten in Salamanca
Populaire bestemmingen in Spanje

Leuke activiteiten in Salamanca

Zoek de kikker
Een van de speciaalste schatten van Salamanca zit verborgen in de beeldhouwkunsten op de façade van de historische universiteit: de kikker. Degenen die deze kikker zonder hulp van anderen weten te vinden, zouden volgens de legende geluk en voorspoed in hun leven en huwelijk hebben.

Drink & dans
Bezoekers komen niet alleen voor de rijke geschiedenis en mooie architectuur van Salamanca. De stad heeft namelijk ook een te gek uitgaansleven, waarbij bezoekers samen met nationale en internationale studenten van de universiteit kunnen feesten in de vele bars en clubs van Salamanca.

guide salamanca
guide salamanca

Relax in de "woonkamer"
Sinds de 18e eeuw is het Plaza Mayor, dat ook wel de "woonkamer" van Salamanca wordt genoemd, het centrum van de drukte en alle stadsactiviteiten. Het is een van de mooiste pleinen van Spanje en overdag ziet men de complexe barokversieringen glinsteren op het gele zandsteen. ´s Nachts wordt het plein verlicht om bezoekers, studenten en plaatselijke inwoners te verwelkomen, terwijl ze nog even wat frisse lucht nemen en van de omgeving genieten.

Bestel pinchos
Het nemen van tapas, die in Castilla-León "pinchos" worden genoemd, is altijd een vrolijke aangelegenheid. Het is mogelijk om een avond in één bar door te brengen of van bar naar bar te gaan om de verschillende plaatselijke specialiteiten uit te proberen. Het is een uitstekende manier om een gezellige avond te hebben en de maag te vullen! Overal in de stad zijn bars te vinden, maar het grootste gedeelte ligt in en rond Plaza Mayor en Calle Van Dyck.

Schrijf je vrijblijvend in voor een cursus

20 verschillende programma´s voor alle leeftijden, huisvesting en een uitstekende service.