Leuke activiteiten in Granada
Populaire bestemmingen in Spanje

Leuke activiteiten in Granada

Geniet van een kopje thee
De islamitische wortels van Granada zijn duidelijk zichtbaar in de weelderige paleizen, de kronkelende straatjes, de marktpleinen en de thee! De stad is namelijk gevuld met gezellige "teterías", oftewel theehuizen, waar men lekker op kussens kan zitten om te genieten van de vele typisch Arabische aftreksels.

Massa´s tapas!
In heel Spanje is de kunst van "el tapeo" bekend. Granada is echter een van de weinige steden, waarin men in de bars de tapas gratis bij een drankje krijgt. Bovendien zijn het royale porties. Vraag dus om een biertje, een glas wijn of gewoon water en geniet van olijven, kaas, gebakken aubergine, toast met beleg en meer!

spain granada
spain granada

In een grot slapen
Sacromonte was oorspronkelijk de buurt van de zigeuners in Granada en biedt tegenwoordig aan bezoekers de interessante mogelijkheid om in een grot te verblijven. Eeuwen geleden werden deze grotten gegraven in de berg en velen zijn nu nog steeds bewoond of worden gebruikt als flamencocafés, bars en - juist - hotels.Verwacht echter geen vieze vloeren en prehistorische levensstijlen, aangezien deze grotten alle gemakken en voorzieningen van een gewoon huis hebben.

Neem deel aan "la marcha"
Hoewel Granada niet zo´n grote stad is en al eeuwenoud, is het dankzij de vele studenten, die er wonen, een levendige stad. Er zijn verrassend veel actieve uitgaansmogelijkheden, zoals theehuizen, rockcafés, discotheken die de hele nacht geopend zijn, cocktailbars, enz.

Ontmoet Fernando & Isabel... min of meer
In de kathedraal "Capilla Real" (Koninklijke Kapel) vindt men de in detail uitgehouwen graven en beelden van de beroemde Spaanse vorsten Fernando en Isabel, die de stad "bevrijdden" van de islamitische overheersing, de reizen van Columbus financieerden en meer.

Schrijf je vrijblijvend in voor een cursus

20 verschillende programma´s voor alle leeftijden, huisvesting en een uitstekende service.