Leuke activiteiten in Barcelona
Populaire bestemmingen in Spanje

Leuke activiteiten in Barcelona

Eten!
Barcelona is de hoofdstad van Spanje op gastronomisch gebied dankzij de overheerlijke plaatselijke gerechten en een ruim aanbod internationale restaurants. Interessant is dat Ferran Adria, die uit deze stad komt, verkozen is tot "beste chef ter wereld" voor zijn experimentele en deconstructieve technieken. Barcelona heeft een avant-garde reputatie en staat bekend om creativiteit en een bloeiende cultuur.

Bezoek het strand
In de aanhoudende discussie of Barcelona een betere stad is dan Madrid, scoort Barcelona zeker een paar punten dankzij de hete Spaanse zomers! Barcelona, dat aan de mediterrane kust van Spanje ligt, beschikt over wel zes stranden om lekker te zwemmen, zonnen en relaxen. Platja de Sant Sebastiá en Platja de Barceloneta liggen het dichtst in de buurt van het stradscentrum, waardoor men binnen een paar minuten het drukke stadsleven achter zich kan laten om te relaxen op het strand.

Breng een nacht in de stad door
Barcelona is een speeltuin in het donker en biedt allerlei nachtelijke bezienswaardigheden aan voor verschillende prijzen. Barcelona heeft werkelijk van alles, van chique cocktailbars tot goedkope kroegen en van levendige Ierse cafés tot uitbundige discotheken. Volg het voorbeeld van de plaatselijke bewoners na en ga pas weer in de vroege uurtjes naar huis!

guide barcelona
guide barcelona

Winkelen
Een avant-garde keuken, excentrieke gebouwen in Catalaans modernistische stijl... het is niet meer dan passend dat Barcelona tevens enkele van de beste winkelmogelijkheden binnen Europa heeft. Barcelona heeft oneindig veel mogelijkheden om cretitcards uit te buiten, van nationale en internationale modeconcerns tot unieke boetiekjes.

Doe mee met de "fútbol"-gekte
Tijdens het voetbalseizoen is een bezoek aan Barcelona zeker de moeite waard, aangezien de stad een van de beste teams uit het land heeft, FC Barcelona oftewel “El Barça” genaamd. Bezoek een van de vele bars om onder gejuich en het genot van een biertje wedstrijden te kijken of ga met vele andere supporters naar Camp Nou, het thuisstadion van dit voetbalteam.

Krokodillen, gorilla´s en flamingo´s in overvloed
De dierentuin van Barcelona ligt in het rijkelijk begroeide Ciutadella Park en is een populaire publiekstrekker, waar jong en oud urenlang dieren uit de hele wereld kunnen bekijken. De dierentuin ligt midden in de stad en is daardoor makkelijk te bereiken.

Maak een wandelingetje
In Barcelona krijgen bezoekers genoeg mogelijkheden om te wandelen, wat dankzij de gezellige en levendige straten van Barcelona erg aangenaam is. We raden geïnteresseerden aan om langs de beroemde, door palmbomen afgebakende Las Ramblas te wandelen. Op deze drukke strandboulevard, die helemaal tot aan de oude haven van Barcelona loopt, komt men werkelijk allerlei soorten mensen tegen en kan men genieten van de zeelucht.

Schrijf je vrijblijvend in voor een cursus

20 verschillende programma´s voor alle leeftijden, huisvesting en een uitstekende service.