FAQ – Visums
Populaire bestemmingen in Spanje

Veelgestelde vragen over studentenvisa

Vergeet je visum niet! Niet voor iedereen is een visum vereist, maar misschien voor jou wel! Het hangt af van waar je gaat studeren en waar je vandaan komt. En zorg evoor dat je paspoort niet binnenkort verloopt. Lees verder voor meer informatie.

Heb ik een visum nodig voor Spanje?

  • Voor burgers van de Europese Unie is er geen visumplicht voor Spanje.
  • Burgers van veel landen (zoals de Verenigde Staten, Brazilië, Japan, Korea, etc.) kunnen 3 maanden zonder visum in Spanje verblijven. Voor een verblijf van meer dan 3 maanden dien je voor aankomst in Spanje een studentenvisum (type D) aan te vragen.
  • Studenten uit andere landen dienen zich bij de dichtstbijzijnde Spaanse ambassade of het consulaat te informeren over de vereisten voor het verkrijgen van een VISADO (VISA) .
  • Enforex helpt studenten bij het aanvragen van een visum en kan tegen betaling een speciale uitnodigingsbrief afgeven.

Arriba

Heb ik een visum nodig om in Latijns-Amerika Spaans te studeren?

Afhankelijk van het land van bestemming, je nationaliteit en de duur van je verblijf kan een visum vereist zijn. Bezoek de website van het land van bestemming of neem contact op met de ambassade.

Arriba

Waar vind ik het adres van de ambassade of het consulaat van mijn land op mijn bestemming?

Op de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken van Spanje vind je een complete lijst met de adressen van consulaten en ambassades in de verschillende Spaanse steden.

Arriba

Wat gebeurt er als ik me voor een cursus inschrijf en vervolgens geen visum krijg?

Studenten die een visum nodig hebben en de cursus moeten annuleren wegens problemen met het verkrijgen van het visum dienen ons een origineel gecertificeerd document van de ambassade toe te sturen. We hebben voor deze gevallen een terugbetalingsbeleid. Neem voor meer informatie hierover contact met ons op via info@enforex.com

Arriba

Is het moeilijk om een visum aan te vragen?

Toeristenvisum, voor een verblijf tot 90 dagen! Als je de cursus en accommodatie hebt gereserveerd en betaald sturen we je om het proces makkelijker voor je te maken de officiële uitnodigingsbrief! Studentenvisum: Uitnodigingsbrief, Bewijs van accommodatie voor de eerste weken van je verblijf. Factuur van de cursus. Neem voor meer informatie contact met ons op. We helpen je bij het kiezen van een cursus en bij de formaliteiten voor het aanvragen van een visum.

Arriba


Schrijf je vrijblijvend in voor een cursus

20 verschillende programma´s voor alle leeftijden, huisvesting en een uitstekende service.