Ontdek van alles wat in Spanje
Populaire bestemmingen in Spanje

Reizen & Leren - Van Alles Wat Route

Je zult meer dan één stad moeten bezoeken om de enorme Spaanse verscheidenheid te ontdekken, want, zoals de Spanjaarden zeggen, er zijn "vele Spanjes". Hoewel het beste zou zijn om maanden of zelfs jaren ervaring op te doen in Spanje, weten we dat de meeste mensen hiervoor helaas niet de tijd, de financiële middelen en/of de levensstijl hebben. Om deze reden hebben we drie prachtige, maar zeer verschillende Spaanse steden uitgekozen voor onze "Van Alles Wat Route".

ALLEREERST: SALAMANCA
De eerste halte is Salamanca, een stad in het zuidwesten van de autonome regio Castilla y Léon. Salamanca, ook wel de "Gouden Stad" van Spanje genoemd, is een architectonisch wonderland met gebouwen uit de Renaissance en de Barok, die allemaal opgetrokken zijn uit goudglanzend zandsteen. De universiteit van Salamanca, die opgericht werd in 1218, is een van de oudste universiteiten ter wereld en samen met de universiteiten van Bologna, Oxford en Parijs maakt ze deel uit van de vier "prominenten" binnen de academische wereld. Je mag de landelijke Spaanse keuken proberen, deel uitmaken van de eeuwenoude, ontwikkelde sfeer in de stad, feesten in een van de meest beroemde uitgaanscircuits van Spanje, de schitterende gebouwen bewonderen en genieten van de gezelligheid van een kleine, Spaanse stad.

VERVOLGENS: GRANADA
De volgende stad is Granada, een geweldige stad gelegen aan de voet van de bergketen Sierra Nevada in Andalusië. Granada, de laatste vesting van het islamitische rijk, dat ooit zo machtig was, in Spanje, is de stad waar het christelijke Spanje samengaat met het islamitische Spanje. De stad is in het trotse bezit van een enorme kathedraal en de uitgebreid versierde rustplaats van de Katholieke Monarchen Fernando en Isabel en er zijn veel Arabische invloeden te zien: kronkelende straatjes, witgekalkte huizen, marktplaatsen, exotische theehuizen, een oude islamitische wijk... en meer. De beroemdste - en Spanje´s meest bezichtigde - bezienswaardigheid is echter La Alhambra, de zetel van het Nasridenrijk tot de overgave aan de Spaanse Reconquista in 1492. La Alhambra is een indrukwekkend, rijkelijk versierd en een buitengewoon mysterieus complex met Arabische paleizen en tuinen, dat vanaf een heuveltop neerkijkt op de stad.

TEN SLOTTE: BARCELONA
Je zult deze Reizen & Leren route afsluiten in de levendige stad Barcelona, die in Catalonië aan de mediterrane kust ligt. Barcelona is een hippe, geraffineerde en eclectische stad met allerlei bezienswaardigheden, zoals de wereldberoemde Las Ramblas. In Barcelona kun je schitterende Gotische wijken en nostalgische gebouwen in de Art Nouveau-stijl zien, die gemaakt zijn door Antoni Gaudí en anderen wiens fantasievolle, weelderige en kleurrijke structuren Barcelona heden ten dage zijn kenmerkende, estetische identiteit geven. De mediterrane stranden, het opwindende nachtleven, de avant-garde keuken, het succesvolle voetbalelftal en de musea van wereldklasse maken Barcelona tot een zeer gewenst vakantieoord in Spanje.

Reizen & Leren - Van Alles Wat Route

StedenSalamanca > Granada > Barcelona
Cursusmogelijkheden Parttime intensief: 10 lessen / week
Intensief: 20 lessen / week
Super Intensief + Workshops: 25+5 lessen / week
Data & Cursusduur3 weken, je kunt iedere maandag beginnen!
Programmaprijs3 unieke Spaans steden
3 weken je gekozen cursus Spaans
3 weken in een studentenhuisvesting
3 weken vol met uitstekende voorzieningen en leraren
----------------------------------------------
Al vanaf 725€!

Schrijf je vrijblijvend in voor een cursus

20 verschillende programma´s voor alle leeftijden, huisvesting en een uitstekende service.